уторак, 07. фебруара 2023. | 11:35
Најновије вести

Деца са Косова и из региона и дијаспоре у летњем кампу у Београду

Деца са Косова, као и из више земаља региона и Западне Европе, бораве у летњем кампу у Београду где су им, осим спортских, организоване и разне друге активности, преноси Тањуг.
То су деца Срба из више земаља Западне Европе, Италије, Аустрије, Швајцарске, Немачке, Шведске, Републике Српске, Црне Горе, Албаније, као и деца из Србије од којих је највише са простора Косова.

 

 

Реч је о бесплатном, мултидисциплинарном кампу у којем борави око 250 деце, узраста од 12 до 15 година, која су смештена у Дому ученика средњих школа патријарх Павле.

Децу је обишао помоћник градоначелника Андреја Младеновић који је рекао да је Град Београд изузетно задовољан што може да их угости.

“Деца из дијаспоре су некако промицала нашим спортским савезима, вероватно и спортским радницима. Мислим да је ово добра идеја да дођу да бораве у бесплатном кампу где тренирају више спортова – кошарку, рукомет, фудбал, одбојку, тенис”, рекао је Младеновић.

Додао је да ће, осим спортских активности, деца имати и часове српског језика и историје.

Такође, навео је да ће обићи Золошки врт, Калемегдан, стадионе Црвене звезде и Партизана, храм Светог Саве на Врачару, као и споменике међу којима и споменик Стефану Немањи на Савском тргу.

За децу ће, између осталог, бити организован и пријем у Старом двору.

“Надам се да ће деца имати позитивне утиске из Београда, али оно што је најважније да ће се добро дружити и да ће овде чешће долазити јер је њихова матица увек уз њих, а Београд њихов град, ма где живели”, истакао је Младеновић.

Камп је организвало спортско удружење “Спорт старс”, које је и прошле године организовало камп у Дому ученика средњих школа патријарх Павле.

Подели на: