Најновије вести

Деца су највеће наше богатство

На Бадњи дан помоћник директора канцеларије за Косово и Метохију Дејан Павићевић обрадовао школарце у Косовском Поморавља поклон пакетићима

 

 

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију, Дејан Павићевић је на Бадњи дан постио више места у Косовском Поморављу приликом чега је поделио новогидишње и божићне поклон пакетиће деци у неколико осмогодишњих школа. Он је том приликом деци и њиховим родитељима, наставницима и учитељима у своје име и име председника Републике Србије, Александра Вучића, директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића , премијерке Републике Србије Ане Брнабић честитао Нову Годину и Божић пожелвши им све најлепше у жиовту. Подсетио је да је да је ове године канцеларија за КиМ обезбедила око осам хиљада пакетића за децу у српским срединама на Косову и Метохији.

-Иако је 2020-та година била јако тешка, пре свега због пандемије коронавируса, ми смо срећни због чињенице да се у српским срединама на Косову и Метохији у току претходне године родло око хиљаду беба укључујући и породилиште у Пасјану које је отворено захваљујући помоћи Републике Србије- нагласио је Павићевић.

– Деца су наше највеће богатство и ја сам пресрећан када видим осмех на њиховим лицима данас. Нек су живи и здрави. Они су наша радост и наша будућност на овим просторима- рекао је поред осталог Петковић приликом поделе поклон пакетића у школи у селу Прековцу.

Подела новогодишњих и божићних поклон пакетића и у другим српским срединама на Косову и Метохији биће реализована наредних дана.

С.И.

Подели на: