Најновије вести

Дечја недеља: Малишани гости општине Косовска Митровица

Српска општина Косовска Митровица, по традицији, у оквиру Дечје недеље организује Дан отворених врата за најмлађе Митровчане. Данас, тим поводом гости код председника Општине Александра Спирића гости су били малишани из Предшколске Установе „Даница Јарамаз“ и Школе за основно и средње образовање ”Косовски божур”.

 

Поздрављајући најмлађе госте, Спирић је истакао да је ово најлепши дан за општину, која, подсетио је, обележава Дечју недељу већ 30 година, управо од усвајања Конвенције о дечјим правима.
У другарском разговору са малим суграђанима Спирић је говорио о значају једне такве институције као што је Општина и да је она присутна у животу сваког човека од самог рођења добијањем јединственог матичног броја , а затим и кроз вртић, школовање и многа друга права која треба да оствари.
Спирић је је нагласио да локална самоуправа, заједно са Владом и осталим структурама управе има за циљ да створи боље услове за живот, и нагласио да је породица оно чиме сви требамо да се поносимо и што морамо да чувамо и негујемо.
– Као локална самоуправа, ми ћемо се и даље трудити да вам омогућимо све оно што вам је потребно – учествовање на фестивалима, такмичењима, образовним, али и рекреативним активностима. Али пре свега, наша порука је да оно чему сви овде тежимо јесте мир и лепша и светлија будућности наше деце, јер ви то заслужујете. Изузетно смо поносни на вас – рекао је Спирић.
Најмлађе госте локалне самоуправе поздравила је и Снежана Гвоздић, шеф Службе дечје заштите у општини Косовска Митровица, која је и главни организатор програма обележавања Дечје недеље у нашем граду.
-Дечја недеља је време када окупљамо све генерације и институције, да се сви они ван својих простора друже , да размене мишљења, идеје, а то је и начин да се смањи вршњачко насиље. Комуникација се учи, током времена спречава сукобе. Сврха и ове Дечје недеље је да дамо допринос да се превазиђу те тешкоће које се јављају у свакодневном животу- рекла је Гвоздић.
Малишани су се представили пригодном рецитацијом, са темом љубави, њиховог најважнијег права и потребе.
Деца су потом обишла зграду општине и упознала се са одељењима која функционишу у оквиру органа локалне самоуправе.
С.К.

Подели на: