Најновије вести

Дечји вртић „Наше дете“ у Зубином Потоку:  Од септембра нових 50 малишана

Вртић поред централног објекта од 1020 квадрата има и истурена одељења у Зупчу, Вељем Брегу и у Брњаку у којима борави укупно 250 малишана.

 

Предшколска установа „Наше дете“ у Зубином Потоку спремно дочекује нову школску годину и све је по прописима Републике Србије за предшколско образовање у новонасталим условима короанепидемије. За боравак и предшколску наставу у ПУ „Наше дете“ у општини Зубин Поток пријављено је 250 деце. Према речима в.д. директора Установе Јасне Миловановић, ове године је уписано нових 50 малишана за боравак у јаслицама. Примљена ће бити сва пријављена деца. Овај дечји вртић поред централног објекта од 1020 квадрата у самом Зубином Потоку има и истурена одељења у Зупчу у којем борави 43 деце, Вељем Брегу 20 до 25 деце и у Брњаку у којем је четворочасовни боравак буде око 10 деце.
-Урађена је комплетна дезинфекција свих објеката. Завршен је и редован санирани преглед запосленог особља који се ради два пута годишње. Имамо и две медицинске сестре на превентиви које ће свакодневно мерити температуру деци. Родитељи ће децу доводити до вртића и обавезни су да носе маске. Деца неће носити маске а распоређена су у групама од по 15-16 малишана. У централном објекту смо активирали све расположиве капацитете да бисмо испоштовали правило да на четири квадрата буде једно дете. Деца у групама се неће дружити са децом из других група већ само међусобно. Све су играчке дезинфиковане и враћене свака на своје место. Испред самог улаза у вртић стајаће дезинфекционо средство за натапање обуће, каже Јасна Миловановић. У овој установи организовани су онлајн родитељски састанци којом приликом је око 10 одсто родитеља најавило одлагање доласка деце у вртић за месец дана због одласка на годишњи одмор.
Набавка хране и средстава за хигијену за потребе вртића иде по устаљеном реду од познатих добављача, с тим што се сада у време ковида користе нека дезинфекциона средства која раније нису била у употреби. О финансирању свих потреба вртића брине локална самоуправа и Канцелариаја за Косово и Метохију. У овој Установи у Зубином Потоку све тече по плану и очекује се да од уторка 1. септембра крене боравак деце у вртић.
Дечји вртић у Зубином Потоку је прилично стар објекат, грађен је пре 30 година, али је 2013. године дограђен још један објекат од око 150 квадрата и на тај начин остварено је одговарајуће проширење. У том простору су три учионице и купатило.

С.Ђукић

Подели на: