уторак, 21. фебруара 2023. | 17:26
Најновије вести

Делегација Беле куће у Приштини

Председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи пренела је америчким званичницима предвођеним Елизабетом ШервуђРендал, “јасну посвећеност Косова да се придружи НАТО програму Партнерство за мир, као први корак у пуној интеграцији у Северноатлантску алијансу”.

 

 

На састанку у Приштини Вјоса Османи је поновила решеност Приштине да, како каже, “подржи демократски свет у овом критичном тренутку, увођењем санкција Русији због њиховог ничим изазваног рата против Украјине”.

“Поносни смо на интензивирање наше сарадње са Сједињеним Државама. Косово је трансформисано из увозника мира у извозника мира уз вашу подршку и уверени смо да можемо заједно да градимо на овим достигнуц́има”, рекла је Османи а преносе у саопштењу из њеног кабинета.

На састанку са делегацијом Беле куће Вјоса Османи је изјавила и да је “Косово током протекле године доследно показивало лидерство на међународној сцени”.

“Данас је Косово снажан заговорник мира и безбедности у региону и шире, а ми настављамо да будемо најпроамеричкија и проевропска земља на свету. Одлучност нашег народа је да даље јача наше политичке, војне и економске односе”, рекла је Османи.

Делегација Беле куће је, према наводима из саопштења, потврдила подршку Сједињених Држава Приштини и партнерству у различитим областима, укључујући смештај авганистанских избеглица и учешће у заједничким међународним мировним мисијама.

Званичници Беле куће су у Приштини разговарали и са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

Подели на: