Најновије вести

Делегација Београда поподне наставља дијалог у Бриселу

Делегација Београда завршила је нешто после 12 часова билатералне разговоре са специјалним представником ЕУ, Мирославом Лајчком у згради Европске службе за спољне послове у Бриселу.

 

 

Разговори ће не наставити и поподне, али се очекује информација у ком формату ће они бити вођени, односно да ли ће се представници Београда и Приштине наћи за истим столом, сазнаје Тањуг у Бриселу.

Састанак делегације Београда на челу са директором Канцеларије за КиМ, Петром Петковићем, са Лајчаком трајао је сат времена дуже од предвиђеног.

Тањугу је потврђено да су кораци за формирање ЗСО било прво питање, као “питање свих питања”, које је делегација Београда предочила на састанку с Лајчаком.

Истовремено, разговарано је и о другим ургентним темама, енергетици, правосуђу, питању несталих, слободи кретања.

“Ми смо дошли да разговарамо и апсолутно смо спремни да разговарамо са Приштином. Зато смо овде. Сада је њихова конструктивност на испиту и да ли ће до директних разговора доћи, сада зависи искључиво од Приштине. Ми смо дошли у Брисел водећи се позивом ЕУ да данас разговарамо о формирању ЗСО, како је то најављено и у саопштењу ЕУ од 30.септембра”, наводе у делегацији Београда.

Тренутно се делегација Приштине налази на састанку са ЕУ посредницима, а од ишода тог разговора зависи да ли ће бити трилатералног састанка поподне или ће се разговори наставити билатерално.

Подели на: