уторак, 17. маја 2022. | 16:41
Најновије вести

Делегација СНС на форуму у оквиру иницијативе „Појас и пут“

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић обратиће се сутра у кинеском граду Чонгћингу, на форуму у оквиру иницијативе „Појас и пут“, посвећеног развоју поморских и копнених веза између држава обухваћених том иницијативом.

 

Поред Марка Ђурића, на церемонији отварања форума говориће члан Политбироа Централног комитета Комунистичке партије Кине Чен Минер, заменик премијера Камбоџе Он Нанхонг, бивши француски премијер Доминик де Вилпен, бивши премијер Танзаније Мизен Ге Пинга, министар међународног одељења за међународне везе Централног комитета Комунистичке партије Кине Сонг Тао, саопштио је СНС.

Велики број учесника из Кине и иностранства ће на форуму разговарати о широком дијапазону тема са циљем јачања глобалне сарадње и партнерства у оквиру иницијативе „Појас и пут“.

Ђурић је на челу делегације СНС која се налази у вишедневној посети Кини, организованој након последње посете председника Александра Вучића, са циљем додатног унапређења међупартијске сарадње са Комунистичком партијом Кине, наведено је у саопштењу.

Подели на: