Најновије вести

Делегација Србије напустила састанак у организацији НАТО-а због наступа Приштине

Шеф Војног представништва у Мисији Републике Србије при НАТО-у бригадни генерал Предраг Бандић и уједно вођа делегације Републике Србије на 23. састанку Иницијативе за нормализацију ваздушног саобраћаја изнад Балкана који је одржан у Бриселу изразио је оштар протест, а затим и напустио састанак, јер су представници Привремених институција у Приштини злоупотребили своје учешће на скупу, саопштило је Министарство одбране.

 

У саопштењу се наводи да је приштинска делегација искористила састанак за покушај “промовисања независности такозваног ‘Косова’ и његових непостојећих институција”.

“Овакав поступак реакција је делегације Републике Србије на наступ делегације Привремених институција у Приштини, јер је услов био да на наведеном састанку та делегација буде обележена само именом и презименом, посебно имајући у виду да је скуп организован од стране НАТО-а, који као организација не препознаје такозвано ‘Косово'”, наведено је у саопштењу.

Прецизира се да је шеф делефације Привремених институција у Приштини, за кога није ни било планирано да се на скупу обрати, након што му је одобрено да се ипак обрати, уместо да говори о теми састанка, то време покушао да искористи за промовисање независности такозваног “Косова”. Након тога је вођа српске делегације оштро протествовао и састанак напустио.

Састанак је, након напуштања делегације Србије, врло брзо и завршен.

“Напомињемо да је реч о незабележеном скандалу којим Приштина покушава да изазове сукобе, као и покушају легализације стварања велике Албаније”, закључује у саопштењу.

Подели на: