Најновије вести

Десеточлана породица Максимовић добила нову кућу средствима Канцеларије за КиМ

Десеточлана породица Максимовић из засеока Ручевица, у близини села Ајновце, у општини Косовска Каменица, добила је нову кућу, захваљујући средствима које је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију.

 

Три генерације ове социјално угрожене породице, у којој је троје мале деце узраста од 9, 7 и 4 године, до сада су живеле у трошној кући, старој преко 100 година.

Помоћница директора Канцеларије за КиМ за инфраструктурне пројекте, Јелена Стојковић је изјавила да је веома поносна на овај пројекат, пре свега из разлога што ће малишани породице Максимовић одрастати у здравијим условима.

Такође, Стојковић је нагласила да су активности на побољшању услова живота српског народа на територији Косова и Метохије, посебно стамбено збринавање, један од приорита Канцеларије за КиМ.

 

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију
„Ту смо да помажемо нашем народу у свим српским срединама на КиМ, кроз градњу нових и адаптацију постојећих стамбених објеката, или кроз доделу грађевинског материјала, како би наши људи на Косову и Метохији имали услове за останак и одрживи опстанак на својим огњиштима“, истакла је Стојковић.

„То ће нам и у наредном периоду бити мотив, да кроз пројекте Канцеларија стамбено збринемо и обезбедимо што више породица на КиМ, а приоритет ће и даље бити вишечлане породице и домаћинства, као што је породица Максимовић, која сада може да се усели у завршену, нову кућу“, закључила је Јелена Стојковић.

Подели на: