Најновије вести

Дијабетес као последица коронавируса

Удружење за борбу против дијабетеса ”Слатко срце” из Грачанице организовало је акцију бесплатне контроле нивоа шећера у крви. Организатори из поменутог удружења задовољни су одзивом грађана и кажу да су овакве и сличне акције контроле здравља људи недостајеле у периоду строжијих мера за сузбијање пандемије коронавируса.

кција је трајала два и по сата и велики број пролазника је пришао да се прегледа. Акцију смо организовали чим су мере попустиле, буквално неколико дана после, и приметили смо да су грађани једва дочекали. Ово је једна у низу различитих акција коју наше удружење организује, а све у циљу борбе против дијабетеса, рекао нам је Бојан Мирковић, председник удружења ”Слатко срце”.
Мирковић је медицински техничар по занимању и према његовим речима, примећено је да се дијабетес у последњих годину дана јавља код људи који су прележали коронавирус, односно да је он главна последица појаве ове болести.
Удружење за борбу против дијабетеса ”Слатко срце” је, поред бесплатне провере нивоа шећера у крви, свима којима је приликом прегледа по први пут откривена гликемијска вредност преко осам милимола по литру поклањало апарат за мерење шећера у крви. Исти су добијали и сви они којима је дијабетес већ откривен, али још увек немају свој апарат.

М.Ч.

Подели на: