Најновије вести

Ђак генерације Милена Миленковић

На крају сваке школске године професори средњих школа у Србији, на седницама Већа, бирају  ђака генерације. Ове године пред професорима средње школе „Григорије Божовић” у Зубином Потоку био је нимало лак задатак – изабрати најбољег међу најбољима.

 

Према речима директора школе Ивице Трифуновића, овогодишња генерација матураната је једна од најбољих у последњих неколико година и сви заслужују награде и посебну пажњу. – Ова генерација има доста ђака са Вуковим дипломама, али водећи се критеријумима прописаним „Правилником о избору ђака генерације”, Веће је морало да изабере једног ученика. Изједначена „борба” била је између ученика гимназије – Милене Миленковић, ученице природно-математичког смера и Петра Ристића, ученика друштвено-језичког смера. Титула ђака генерације овог пута, ипак, је припала  Милени Миленковић.

– Иако су и по бодовима и по учешћима на регионалним и републичким такмичењима били изједначени, ипак је Миленино бављење спортом пресудило, јер,  једино такмичење на којем  Петар није био, а Милена јесте, је републичко такмичење школа у одбојци. За обоје имам само речи хвале. Вредно су радили све четири године, имали најбољи успех, али не само то, они су пре свега добри другари, васпитана деца и биће сутра и добри људи, сигурна сам – рекла је Миленина разредна Гордана Божовић. – Велика је част што сам ђак генерације, иако се нисам надала, јер је и Петар имао пођеднако добар успех. Трудићу се да ово звање оправдам и касније, прво уписом на Факултет организационих наука у Београду, а онда и успехом – изјавила је Милена. Поред титуле ђака генерације, Милена је на поклон од школе добила и новчану награду од 10.000 динара и збирку романа Меше Селимовића. Поред тога, очекује је и свечани пријем на Белом двору и уручење Похвалнице, коју традиционално организује и уручује најбољим ученицима завршних година средњих школа у Србији Њ.К.В. престолонаследник Александар Карађорђевић. Ј. Цветнић

Подели на: