Најновије вести

Ђорђевић на међународној конференцији у Паризу

Министар за рад запошљавање борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић учествује на међународној конференцији у Паризу која је организована у оквиру француског председавања Г7 Групом седам индустријских најразвијенијих земаља света.

 

Међународна конференција под називом “Пакт за утицај: глобални савез за социјалну и инклузивну економију”, окупила је институционалне и ванинституционалне актере ангажоване на питањима социјалне и солидарне економије, који ће разменити мишљења о законодавним оквирима и одговарајућим моделима предузетништва за развој предузећа која се залажу за модел одрживог и солидарног раста.

Овом приликом министар Ђорђевић говорио је на пленарној сесији о социјалној и солидарној економији, инклузивном и социјалном пословању, о савезима који могу изградити економију сутрашњице, под називом “Социјална и солидарна економија, инклузивно пословање: какви савези могу изградити економију сутрашњице”.

Током дводневне посете Паризу Ђорђевић и председник Владе Тоголешке Републике Коми Селом Класу разговарали су о билатералним односима две земље.

Министар се састао и са представницима Републике Мали, коме су присуствовали министарка за промоцију инвестиција задужена за мала и средња предузећа и национално предузетништво Сафиа Болу, министар солидарности и борбе против сиромаштва Хамадоу Конате, градоначелник дистрикта Бамако Адама Сангаре и председник Афричке мреже Мадани Коумаре.

У саставу делегације поред министра Ђорђевића присуствовала је и в.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић, саопштило је Министарство за рад.

Подели на: