среда, 22. септембра 2021. | 03:53

Ђурић: Честитам Србима на КиМ на храбрости, Србија стоји иза својих грађана

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић наводи  да су у јутрашњој акцији припадника РОСУ на север КиМ ухапшени Василије Бојић и Раде Басара.

 

Марко Ђурић је гостујући у Јутарњем рограму телевизије Пинк навео да је једна од главних мета ова операције био командир оперативе КПС региона Север, Жељко Бојић.

“Желим да обавестим грађане Србије да је јутрос око 5.50 група од преко 100 наоружаних припадника РОСУ упала у северну Косовску Митровицу са око 25 возила и 40 која су чекала на улазу у град. Једна од главних мета ова операције био је командир оперативе КПС-а региона Север, Жељко Бојић. Њему су јединице РОСУ упале у стан, извршиле преметачину, одвели му сина Василија Бојића у непознатом правцу. Ухапшен је још један радник КПС-а север – Раде Басара, који је радио на важним случајевима”, навео је Ђурић.

Додаје да упад РОСУ представља директно играње са миром.

“Циљ је јасан – застрашивање и удаљавање Срба са КиМ. Ово је још један у низу покушаја да се Србима на КиМ живот учини немогућим, да криминализују Север КиМ, да се Срби криминализују, оптуже за највеће и најстрашније злочине, али и да се Срби оптуже за убиство Олвера Ивановића на КиМ”, објашњава директор канцеларије за КиМ.

Поручује да Србија била и да стоји иза својих грађана.

“Честитам Србима на КиМ на храбрости коју испољавају и да им поручим да је Србија уз њих”, поручио је Ђурић.

Подели на: