Најновије вести

Ђурић честитао Божић Хочевару и свим верницима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је данас Божић београдском надбискупу Станиславу Хочевару, свештенству и свим верницима, посебно на КиМ, који овај празник славе по грегоријанском календару.

 

“У име Канцеларије за КиМ и своје име, поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, Вама, свештенству и свим верницима римокатоличке вероисповести, посебно католицима на Косову и Метохији, упућујем најискреније честитке – Мир Божији, Христос се роди”, навео је Ђурић.

Он је рекао да су универзалне поруке Божића надахнуће за сталну борбу са нашим слабостима и искушењима, подстицај да појединачно и заједно радимо на томе да наше друштво учинимо успешнијим, богатијим и бољим, друштвом које афирмише људске вредности и врлине.

“Христово рођење на земљи доноси наду и наговештава светлост која нас позива на радост и заједништво. Та светлост не бледи упркос вековима, већ нас сваке године изнова позива на мир и љубав и објављује долазак Спаситеља”, навео је Ђурић.

Он је навео да је рођење Богомладенца прилика да у атмосфери љубави, слоге и разумевања оснажимо веру у заједнички живот, оличен у поштовању различитости и исконских вредности којима се тежи на овај дан.

“И док се радујемо дану Христовог рођења, нека празнично надахнуће испуни наше домове племенитим вредностима праштања и пријатељства и нека нас подстакне да чувамо нашу традиционалну блискост и међуетничку хармонију”, наводи Ђурић.

Ђурић је надбискупу пожелео да му 2020. донесе обиље здравља, радости и сваког добра.

Подели на: