Ђурић: Хоџајева изјава потврда да је Приштина против дијалога

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оценио је да изјава Енвера Хоџаја да је политика такси уродила плодом јер је нанела штету српској економији још једном показује да је то и био једини мотив увођења трговинске блокаде за производе из централне Србије и да је Приштина принципијелно против било каквог дијалога и компромиса.

Марко Ђурић каже да су антицивилизацијске таксе, што и сам Енвер Хоџај признаје, имале један једини циљ – да нашкоде Србији, и никакве друге политичке идеје и принципи не стоје иза те одлуке Приштине.

“Тиме је Хоџај потврдио да су све приче о томе како Приштина жели дијалог и нормализацију празне, јер су свиме што су урадили показали да само и искључиво желе да нанесу што већу штету Србији и Србима на Косову и Метохији”, навео је Ђурић у саопштењу за јавност.

Он је оценио да “све друге фразе (које представници привремених приштинских институција) изговарају нису ништа друго него представа за међународну јавност, јер тако се не понаша неко ко искрено жели дијалог”.

Подели на: