Најновије вести

Ђурић Хотију: Узајамно признање никада неће бити на агенди

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да председник владе привремених институција у Приштини Авдулах Хоти поново пласира лажне вести о дијалогу Београда и Приштине и поручио да узајамно признање никада није било нити ће бити на агенди.

 

Марко Ђурић је рекао да ће због све учесталијих провокација Приштине и лажних информација о садржају и циљевима дијалога од Европске уније, као посредника у разговорима, Београд затражити да реагује овим поводом и стане на пут пласирању дезинформација.

“У оквиру техничког дијалога Београда и Приштине разговара се о разним аспектима нормализације односа и стварању услова за нормалан живот грађана на Косову и Метохији, али узајамно признање никада није било нити ће бити на агенди”, истакао је Ђурић.

Указао је да Хоти такве лажне вести пласира са циљем да поткопа напоре за наставак дијалога.

Навео и да Хоти може, као и до сада, да држи монологе на ту тему, али дијалога о томе неће бити.

“Представници Приштине су за нас представници привремених институција самоуправе наше јужне покрајине, и тако ћемо и надаље наставити да их третирамо, у жељи да српски и албански народ изнађу модалитете за јачање поверења у миран и продуктиван суживот”, навео је Ђурић у саопштењу.

Хоти је раније данас рекао да ће се у четвртак на састанку у Бриселу са представницима Београда разговарати о економским питањима, али да ће водити дијалог за, како је навео, обострано признање, пренео је Косово онлајн.

Састанак представника Београда и Приштине у Бриселу на нивоу експерата биће одржан 27. августа, а састанак у Вашингтону 4. септембра.

Подели на: