Најновије вести

Ђурић и Чен Бо о дијалогу Београда и Приштине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине у Републици Србији Чен Бо.

 

Ђурић је кинеску амбасадорку детаљно упознао са током политичког и техничког дијалога Београда и Приштине.

Он је, захваливши НР Кини на доследној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, изразио захвалност Кини због сталне искрене и пријатељске помоћи нашој земљи на међународном плану, као што ће и Србија наставити да доследно подржава политику једне Кине.

Србија и Кина, према његовим речима, деле визију света који би почивао на принципу заједнице за будућност човечанства и мирољубивој коегзистенцији и сарадњи држава и народа.

Челично пријатељство Србије и Кине, као и срдачни односи председника Александра Вучића и Си Ђинпинга, изванредан су основ за даљу изградњу обострано корисне политичке, економске и културне сарадње наших држава и народа, рекао је Ђурић.

Он је још једном захвалио амбасадорки Чен Бо на њеном личном доприносу учвршћивању веза Србије и Кине и њеном несебичном залагању да се Србији на сваки начин помогне у суочавању са изазовима епидемије коронавируса.

Ђурић је изразио задовољство због брзог напретка радова на изградњи новог Културног центра НР Кине у Београду, изразивши уверење да ће то бити место продуктивног додира српске и кинеске културе, и још једна карика у ланцу сарадње наших држава.

Подели на: