Најновије вести

Ђурић: Каријера Аљбина Куртија грађена на мржњи према Србији

Политичка каријера Аљбина Куртија грађена је на великоалбанској идеји и мржњи према Србији, наводи директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић. Оцењује да подршка једној особи која свој рејтинг и политички идентитет гради на мржњи и дестабилизацији никоме не може донети добро.

 

Марко Ђурић наводи да Аљбин Курти има искривљену оптику према региону.

“Данас је годишњица увођења антицивилизацијских такси Приштине на робу из централне Србије, и верујем да, ако Курти буде одлучивао о томе, неће бити последња”, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ.

Додаје да је политичка каријера Аљбина Куртија грађена на великоалбанској идеји и мржњи према Србији.

“Читава његова политичка каријера је грађена на великоалбанској идеји и мржњи према Србији, и без ње би он био само празна политичка љуштура, зато ће до краја инсистирати на заоштравању односа Београда и Приштине и продубљивању међуетничког јаза на Косову и Метохији”, наводи Ђурић.

Оцењује да подршка једној особи која свој рејтинг и политички идентитет гради на мржњи и дестабилизацији никоме не може донети добро.

“Време је да међународна заједница, пре свега спонзори самопроглашене независности Косова, швате да подршка једној особи која свој рејтинг и политички идентитет гради на мржњи и дестабилизацији никоме не може донети добро”, наводи директор Канцеларије за КиМ.

Поручује и да албански народ на Косову и Метохији заслужује нову генерацију политичара чија каријера није поникла у блату иредентизма и ратне еуфорије.

Подели на: