Ђурић: Косово и Метохија никада неће бити део Албаније

Косово и Метохија никада неће бити део Албаније. Ниједан педаљ Србије то никада неће бити. То смо решили још у мају 1945. године када је поражен нацизам, рекао је данас директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.

 

Он истиче да би Тачи као држављанин Србије и представник привремених институција у Аутономној покрајини Косово и Метохија морао да зна да Србија нема намеру да се уједињује са Албанијом, и да је сваки облик сепаратизма противан нормама домаћег и међународног права.

“Велика Албанија” је фашистички пројекат, поражен 9. маја 1945. године и поново позивати на њено стварање, и то на дан одржавања европских избора, је шамар у лице Европи. Тим пре запањујуће је ћутање међународних званичника на позиве на комадање и распарчавање суверених и међународно признатих држава чланица Уједињених нација, наводи Ђурић у саопштењу.

Било реакције споља или не, једно је сигурно – пројекат “велике Албаније”, која комада и гута околне државе, биће поражен сваки пут када се појави на историјској сцени, закључио је Ђурић у саопштењу.

Подели на: