Најновије вести

Ђурић: Курти патолошки опседнут Србијом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић навео је у саопштењу за јавност да “Аљбин Курти из дана у дан показује да је патолошки опседнут Србима и Србијом” и да му због тога препоручује “да се хитно упути на здравствени преглед, јер његова немогућност да се суочи са реалношћу поприма опасне размере”.

 

Марко Ђурић је рекао да су Куртијеве поруке да је признање самопроглашеног Косова једини могућ компромис са Србијом и да није заитересован за дијалог са Београдом “опасне халуцинације, које ударају у саме темеље стабилности региона”, наводи се у саопштењу Марка Ђурића.

Помиње се и сарадња Куртија са српским политичарима на КиМ Радом Трајковић, Ненадом Рашићем и Слободаном Петровићем.

Како пише у саопштењу, “лекар би требало да му препише да престане да се дружи са њима, јер је очигледно умислио да су сви Срби као они, и да се са српским народом може преговарати подмићивањем и разговарати језиком претњи и уцена”.

Ђурић истиче да Куртијев “бес може да проузрокује дестабилизацију региона и проблеме пре свега његовом народу”.

“Његови лични патолошки доживљаји политике су његов приватни здравствени проблем, док год та болест не постане и званични програм привремене администрације у Приштини. Уколико се то догоди, његова мржња и шовинизам и званично ће постати албански национални програм, а они који су на мети те мржње биће принуђени да се бране”, указује Ђурић.

На крају саопштења, Ђурић позива све који имају утицаја на то како ће изгледати будућа владајућа већина у Приштини да не допусте да “опсесиван и злонамеран тип попут Куртија добије могућност да читав регион поведе путем нових сукоба”.

Подели на: