Најновије вести

Ђурић: Курти упао у замку сопственог помућеног расуђивања

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да је Аљбин Курти упао у замку сопственог помућеног расуђивања и “остао безнадежно заробљен у одавно превазиђеним експанзионистичким националистичким пројектима, као и у кошмару 90-тих година прошлог века којем је у великој мери и сам допринео”.

 

“Услед неспособности да швати време у којем живи, агресивно је фокусиран на председника Александра Вучића и Србију, због тога што нуде решења од којих читав регион и сви народи у њему могу имати корист”, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Лидер Самоопредељења Аљбин Курти изјавио је да “неће упасти у замку председника Србије Александра Вучића” када је реч о решавању косовског питања.

Реч је, како каже Ђурић, о суштинској немогућности једног дезоријентисаног и изгубљеног политичара да разуме тенденције савремене политике и модерно доба.

Према његовим речима, Курти као неправду швата то што нико нема разумевање за његово становиште да једино албански народ ужива ексклузивна права на постојање и експанзију на рачун других.

“Своје приче о реципроцитету може да окачи мачку о реп, а када је реч о одштети, тек ћемо доћи до тога на који начин сепаратисти на Косову и Метохији треба да грађане Србије обештете због девастирања свега што је наша држава деценијама улагала у јужну покрајину како би Куртијеве сународника избавила из беде и заосталости”, наводи се у саопштењу.

Како каже, Курти као тренутно најутицајнија политичка фигура на Косову и Метохији треба да се пробуди из бунила и да искористи последњу шансу да својим сународницима понуди живот достојан људи, а не да читав народ држи као таоца своје на пропаст осуђене великоалбанске политике.

Подели на: