Најновије вести

Ђурић: Морача и Острог исто што и Грачаница и Дечани

Скупштина Косова и Метохије тек је конституисана, а већ се говори о новим изборима. Без обзира шта се Албанци договоре Срби су навикли на притиске и свакодневну борбу за останак и опстанак на Косову и Метохији, реко је за РТС Марко Ђурић. Говорећи о ситуацији у Црној Гори Ђурић је рекао да су Дечани, Грачаница и Бањска исто што и Морача, Савина и Острог.

 

На конститутивној седници Скупштине Потпредседник Самоопредељења Глаук Коњуфца изабран је за председника Скупштине а Славко Симић је један од потпредседника.”Наша покрајина као да је Белгија у дужини конституисања институција али ми олако узимамо феноменалне резултате Српске листе а за мене је то вест године да су се Срби сложили и свако ко жели да формира Владу мора да куца на наша врата”, рекао је гостујући у Јутарњем програму директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Према речима Ђурића без обзира како се даље буду одвијало преговори међу Албанцима “Срби на КиМ су огуглали на притиске и претње али су смпремни на свакодневну борбу и уживају подршку и помоћ своје државе Србије да и даље раде на свом останку и опстанку”.

Поводом најављеног рочишта осумњиченима за убиство Оливера Ивановића, Ђурић очекује даљу политизацију и пропаганду Приштине са новим лажима о Србима на северу и Србији.

“Наш захтев је да сужњи који робијају на правди бога буду пуштени на слободу, и оставе их на миру, као и Теодосијевића звог Рачка”, напоменуо је Ђурић.

Када је реч о дешавањима у Црној Гори Марко Ђурић каже је питање вере и духовности питање векова и да то треба да буде изван политике.

“Дечани, Грачаница, Бањска за нас су исто што и Морача, Савина и Острог и дишемо као један са српским народом у Црној Гори”, нагласио је Ђурић.

Као потпредседник Главног одбора СНС-а Марко Ђурић очекује у будуће млада и нова лица.

“СНС је мотор промена у Србији и Ана Брнабић је као премијерка одрадила одличан посао али ми желимо да се мењамо и док смо на власти јер желимо да будемо бољи јер је то добро за Србију. За разлику од нас опозиција није шватила да треба да се мења већ мисли да са истим људима придобије гласаче”, рекао је Ђурић.

У плану за препород Дрбије до 2015 посебна средства издвојена су Косово и Метохију.

“Нашим људима на КиМ желим да кажем да је додатних 150 милиона евра издвојено за њих. Направили смо 700 кућа и обновили преко 40 цркви и манастира а са овим додатним средствима мислим да можемо да решимо стамбено питање за све Србе а ту су и нове болнице и стадион у Косовској Митровици”, рекао је за РТС Марко Ђурић.

Подели на: