Ђурић: Неће тајкун Ђилас одлучивати о изборима

 

Потпредседник Главног одбора владајуће Српске напредне странке (СНС) Марко Ђурић изјавио је да “ни тајкуну Ђиласу, нити било коме другоме неће бити дозвољено да суспендује демократију у Србији и да одлучује о томе да ли ће и када грађанима бити понуђено да на изборима искажу своју демократску вољу”. “Ђилас и његови сарадници одлучили су да буду антисистемска снага, да обесмисле сваки демократски дијалог у друштву, и да са улице упадају у институције – зато немају право да се жале због тога што председник (Александар) Вучић не жели да са њима разговара”, рекао је Ђурић у саопштењу за јавност.

Један од лидера опозиционог Савеза за Србију (СзС) Драган Ђилас изјавио је, током посете Вашингтону, да су у Србији угрожени демократски процеси и да зато није могуће одржавање фер и слободних избора, због чега опозиције под таквим условима неће учествовати на изборима.

“На дијалог се не позива тако што с моторним тестерама упадате на РТС, или с батинашима нападате и малтретирате српске полицајце, и о томе је требало да размишљају пре него што су својим неодговорним и друштвено штетним понашањем обесмислили сам принцип дијалога”, навео је Ђурић у одговору Ђиласу.

Он је рекао да су “лидери СзС на дијалог могли да позивају пре него што су одлучили да се служе револуционарним методама, и због таквог понашања добиће заслужени одговор од грађана који ће их”, истиче Ђурић, “на првим наредним изборима почистити са политичке сцене или им показати колико су мали и безначајни”.

Према његовим речима, “Ђилас, међутим, изборе не жели, и на њих никада није ни имао намеру да изађе, он власт неће да заслужи програмом и личним и професионалним кредибилитетом, већ жели да је отме на силу и мимо воље убедљиве већинске воље грађана Србије. Зато с малим Цезарима и диктаторима попут Ђиласа не може и неће бити политичког дијалога. Наши светови и светоназори су непомирљиви”, навео је Ђурић.

Он је оценио да је, пошто је “отео незамисливо богатство уцењујући политичким утицајем медије у Србији, Ђилас одлучио да направи чудовишни симбиотски тајкунско-фашистички организам с Бошком Обрадовићем, и да као Мусолини власт отме у некаквом маршу на Београд”.

“У име демократије и Србије, то им неће бити дозвољено”, истакао је на крају Ђурић.

Подели на: