Најновије вести

Ђурић: После обраћања Вучића почела хајка на Србе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић наводи да је после обраћања председника Србије поводом оставке Рамуша Харадинаја, почела очекивана хајка на Србе.

 

Марко Ђурић наводи је намера Приштине да се, због позива вођама терористичке ОВК за Хаг, направи својеврсна контратежа, зарад смиривања сопствене јавности.

“Само неколико сати пошто је председник Србије најавио, почео је предвидив и очекиван притисак и хајка на Србе на КиМ. Очигледна је намера Приштине да се, због позива вођама терористичке ОВК за Хаг, направи својеврсна контратежа, зарад смиривања сопствене јавности, али и како би пред међународним институцијама и медијима поново покушали да стварају лажну слику о Србима као злочинцима”, истакао је Ђурић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију најоштрије је осудио хапшење Горана Станишића и активирање некаквих тајних спискова и лажних оптужница привремених приштинских институција, и затражио његово хитно пуштање на слободу.

Истакао је да је хапшење Горана Станишића још један у низу примера застрашивања Срба у циљу довршетка етничког чишћења јужне српске покрајине, нарочито севера Косова и Метохије.

“Сви они којима је то циљ морају да знају да ни овај, као ни бројни слични ранији покушаји, неће сломити чврсту вољу српског народа да остану и опстану на својим огњиштима, уз снажну подршку своје државе Србије”, поручио је Ђурић, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Додао је да су Канцеларија за КиМ и Република Србија, обезбедили сву правну помоћ породици Станишић.

Јуче на административном прелазу Јариње у поподневним сатима привремене приштинске институције ухапсиле су Србина Горана Станишића, под оптужбом за наводне ратне злочине, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Горан Станишић је расељено лице са КиМ и од 1999. године живи у селу Међулужје код Младеновца, у ком живи и Богдан Митровић – симбол хапшења на основу тајних оптужница Приштине и лажних сведочења косметских Албанаца.

Станишић је често долазио на Косово и Метохију, последњи пут пре месец дана, и до данас никаквих проблема није имао приликом преласка административних прелаза, истиче директор Канцеларије за КиМ.

Подели на: