Најновије вести

Ђурић: Приштинско правосуђе нанело несагледиву штету процесу помирења

“Сви смо ми Иван Тодосијевић! Оно што је он изрекао смета им јер њихова лажна држава као кула од карата почива на лажима и прикривању злочина, и зато се панично плаше сваког гласа истине.

 

Албански шовинисти данас су и званично суспендовали сва права српског народа на Косову и Метохији на слободу мишљења и говора, осудивши Ивана Тодосијевића на две године затвора због тога што је, на основу историјских чињеница, изрекао оно што сваки Србин зна и осећа” наводи се у реакцији директора Канцеларије за Косово и Меотхију Марка Ђурића на пресуду Основног суда у приштини Ивану Тодосијеићу.
“Иван Тодосијевић је данас и званично постао жртва апартхејда због смелости да говори истину и држава Србија ће му пружити сваки вид заштите од прогона. Српски народ нико не може судским пресудама и декретима приморати да прихвати исфабриковане интерпретације прошлости, затвори очи пред непобитним истинама о измишљеном злочину над цивилима у Рачку и да пристане на заташкавање злочина које су чинили терористи УЧК.
Приштинско правосуђе данас је нанело несагледиву штету процесу помирења на Косову и Метохији, ставивши се отворено у службу шовинистичке кампање против читавог српског народа у покрајини. Позивам Србе на Косову и Метохији да наставе да једнако смело и истинољубиво као и до сада говоре о злочинима УЧК и чињеници да су западне обавештајне службе и њихова пропагандна машинерија креирали лажну слику о догађајима у Рачку како би НАТО добио повод за рат против Савезне Републике Југославије.
Нека се Приштина не нада да ће сломити вољу Срба да опстану на Косову и Метохији тако што ће затварати њихове политичке прваке, а Србија и српски народ данас су, овом антиправном пресудом, само још више учвршћени у решености да се одупру нацификацији друштва у нашој јужној покрајини” истиче се у саопштењу Марка Ђурића, директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије.

Подели на: