Најновије вести

Ђурић: Резолуција о наводном геноциду плод панике злочинаца

Резолуција приштинског парламента о наводном геноциду српског режима на Косову и Метохији клеветнички је документ и плод је панике оних који су суочени са оптужбама за сопствене злочине, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

 

У саопштењу за јавност, Марко Ђурић је истакао да “овај пропагандни памфлет потпуно превиђа истину о томе ко је покренуо кампању терора и злочина над цивилима на КиМ, и требало би да послужи као смоквин лист којим прави злочинци покушавају да сакрију сопствену срамоту и одговорност за почињена злодела”.

“Многи од оних који граде конструкцију о некаквом геноциду над Албанцима и сами на рукама носе трагове крви српских страдалника, и сваки помен геноцида на Косову и Метохији вероватно је подсвесни ођек њихове нечисте савести”, рекао је Ђурић.

Државотворни пројекат косовских Албанаца “суштински заснован на идеји етнички чистих територија и истребљења свих оних који се нађу на путу остварења сна о великој Албанији, али тај сан ће ускоро, сигуран сам, сневати у затворским ћелијама”, нагласио је Ђурић.

Он је изразио уверење да “цивилизован свет неће бити спреман да саучествује у прикривању и заташкавању њихових злодела, и тренутак када ће бити препуштени сами себи и сопственој кривици и срамоти је веома близу”.

Реаговао је и председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун који је изјавио је да усвајање резолуције о наводном геноциду Србије на Косову представља изразито непријатељски потез према српском народу и Београду којим се затварају врата за наставак разговора.

Косовска скупштина усвојила је резолуцију о осуди наводног геноцида српског режима на Косову и Метохији током 1998. и 1999. године.

Подели на: