уторак, 17. маја 2022. | 16:15
Најновије вести

Ђурић: Таксе уништиле могућност за преговоре

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић истакао је да је Приштина увођењем нецивилизацијских такси на српске произвоиде и низом других једностраних потеза протеклих месеци затворила врата дијалогу и уништила сваку могућност да се седне за преговарачки сто.

 

Како се наводи у саопштењу из Канцеларије, Ђурић је то изјавио у разговору са замеником генералног директора за политичка питања Министарства спољних послова Италије Дијегом Брасолијем и италијанским амбасадором у Београду Карлом Ло Кашом, које је упознао и са тешким положајем српског народа на КиМ.

“Неодговорно понашање Приштине стални је извор нестабилности у региону, а напади на Србе и њихову имовину готово су свакодневна појава на коју већ уобичајено изостају осуде и реакције и привремених институција у Приштини и међународних институција на КиМ”, указао је Ђурић.

Нагласио је да је наставак дијалога Београда и Приштине у интересу и Срба и Албанаца и да је потребно што пре обновити напоре како би се ситуација на терену нормализовала и створили услови за поправљање међунационалних односа.

“Укидање противправних и антицивилизацијских такси на робу из централне Србије минималан је услов за наставак разговора”, закључио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Подели на: