Најновије вести

Ђурић: У Приштини на власти они који су против дијалога

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са генералним директором за земље Европске уније у Министарству спољних послова Италије Вићенцом Ћелестеом, кога је упознао са политичко-безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији и проблемима са којима се суочава српски народ у покрајини.

 

Ђурић је саговорнику предочио да су се, нажалост, остварила упозорења Београда и да су у Приштини на власт дошле политичке снаге које су досадашњом реториком, политичким и програмским опредељењима доказале да су против дијалога и да су претња стабилности у региону.

“Прве поруке представника владе Привремених институција самоуправе у Приштини наговештавају да тамо нема спремности за дијалог, што може имати далекосежне штетне последице”, рекао је Ђурић.

Према Ђурићевим речима, Београд остаје опредељен за наставак дијалога са Приштином и мирољубиво решавање свих несугласица у региону, али укидање такси на робу из централне Србије и испуњавање обавеза које је Приштина преузела у бриселском дијалогу су минимални предуслови да до наставка дијалога дође.

Подели на: