Најновије вести

Ђурић у Зубином Потоку: За нас Србе нема лаког Видовдана!

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић стигао је данас у Зубин поток, састао се са градоначелницима четири општине са севера и обратио окупљеним грађанина. Више стотина грађана дочекало је урића, а он им је пренео подршку и поручио да је Космет најбоље место за прославу Видовдана.

 

“За нас Србе нема лаког Видовдана. Ниједан у последње три децењје њје био, ниједан који је претходио. Али, као што су чинили наши преци и ми ћемо да сачувамо наш језик и национални идентитет. А овде, на Космету, је најбоље место да прославимо Видовдан”, рекао је Ђурић у обраћању грађанима.

Он је додао да жели да пренесе подршку и љубав и братску солидарност читавог српског народа.

“Оно што ви овде издржавате вредно је дивљења и поштовања да бисте остали и опстали на вашим огњиштима.

Упркос свим притисцима нећемо престати са борбом, ни са подршком нашем народу, иако то многе нервира.

И управо данашње отварање Водовода је пример, а ја вам доносим лепу веатвда ће држава Србија наставити са изградњом секиндарне мреже, што значи да на северу Космета у чесмама неће бити само бољи притисак него и квалитетнија вода”

“Моја порука вама је да чувате једни друге, градите јединство, да понављамо наш завет и не дозволимо да нас било ко подели, разједини, једне од других”.

“Држава тренутно реализује 149 пројеката на Космету, а до краја године тај број износиће 350, попут овог водовода, обнова школа, изградње привредних капацитета. . .

Верујемо да након најтежих олуја долази леп период, а ми Срби смо старе чекалице. Знамо шта је било наше, шта је наше и шта ће увек бити наше.

Живела Србија”, завршио је Ђурић, који је потом одржао састанак са градоначелницима општина са севера Космета.

Данас се пушта у рад и регионални водовод којим ће бити решен проблем снабдевања водом Србима у три општине. Проблем водоснабдевања Срба у Косовској Митровици, Звечану и Зубином потоку, био је хроничан. Од данас то више неће бити, јер добијају нови систем водоснабдевања.

Општине су у тај пројекат уложиле преко 15 милиона кредита чији је гарант влада Србије.

Подели на: