Најновије вести

Ђурић: Успех владе није субјективни утисак, већ чињеница

Две године рада владе Србије у овом сазиву, биће засигурно у историји описиване као важна преломна тачка, у којој је Србија, “након година политичких и економских пораза под ДОС-овским властима“, а онда и мукотрпног опорављања и стабилизације државе у наредном периоду, почела да се снажно усправља и поприма обрисе добро уређене и модерне земље која иде напред, каже директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, саопштено је из те Канцеларије.

 

Марко Ђурић је рекао да успех владе Србије није ствар субјективног утиска, већ чињеница коју егзактно потврђују економски и социјални показатељи, ниво иностраних инвестиција, пад незапослености, модернизација инфраструктуре, наводи се у саопштењу.

“Уз сталну и за владу суштински значајну подршку председника Александра Вучића, председница владе Ана Брнабић и чланови владе су у претходном двогодишњем периоду веома успешно, посвећено и срцем показали како се води један за Србију успешан и одличан тим. Хвала Ани и свим колегама на сталној и несебичној подршци за Србе на Косову и Метохији”, навео је Ђурић.

Како се наводи, Ђурић сматра својом обавезом према грађанима Србије да скрене пажњу на чињеницу да је током мандата ове владе и захваљујући залагању свих њених чланова, као и сложном деловању са другим институцијама, пружена највећа и до сада најсвеобухватнија подршка српском народу на Косову и Метохији.

Према његовим речима, Србија је постигла значајне резултате у борби за заштиту српских државних и националних интереса на Косову и Метохији и успела да покрене највећи инвестициони циклус у јужној покрајини у последњих неколико деценија.

“Наставићемо да се сви као један и даље боримо за наш народ и наше интересе у сваком делу наше земље, посебно укључујући житеље Аутономне Покрајине Косово и Метохија”, истакао је Ђурић.

Подели на: