петак, 31. марта 2023. | 11:44
Најновије вести

Ђурић: Васкрс је за нас изворно надахнуће, стаза на којој после страдања увек долази радост новог живота

Директор Канцеларије за Косово и метохију Марко Ђурић у име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, Његовој Светости Патријарху српском г. Иринеју, Његовом Преосвештенству Епископу рашко-призренском г. Теодосију, свештенству, православним верницима, а посебно српском народу на Косову и Метохији, честитао је највећи хришћански празник Васкрс, поздравом– ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

 

Непролазна симболика Васкрса вековима нам доноси радост новог рађања, нови поглед и нови пут. То је Празник који симболизује победу вечног живота над смрћу, светлости над тамом, смисла над бесмислом, а Христово Васкрсење непогрешиво нам осветљава стазу међусобне љубави, толеранције и поштовања, као једини пут који имамо, наводи се у честитки.

-Ове године празничне дане дочекујемо суочени са искушењима кроз које пролази васцело човечанство, са пандемијом новог вируса. Зато нас данас Христово Васкрсење, снажније него минулих година, у свом јединственом значењу, подсећа на вредности и принципе правде, солидарности и хуманости, пре свега према убогима и болеснима, не губећи наду у боље и срећније сутра. Јер, Васкрс је за нас изворно надахнуће, стаза на којој после страдања увек долази радост новог живота. Окренимо се, дакле, једни другима, оснажени вером, надом и човекољубљем, вредностима које су кроз векове давале смисао постојању људског рода. Тако ћемо и сами пронаћи храбрости да се одговорно и снажно суочимо са изазовима тешког времена у коме живимо” истиче се у честитки директора Канцеларије за Косово и Метохију.

На путу остварења исконских вредности, којима саборно тежимо на овај дан, желим вам да радост Христовог Васкрсења поделите са блискима у кругу породице, у мислима не заборављајући пријатеље и комшије, градећи међусобно поверење, разумевање и заједништво, посебно на Косову и Метохији, наводи Ђурић .

Уз радосни васкршњи поздрав вечне истине, наде и љубави, још једном вам честитам Празник – ХРИСТОС ВАСКРСЕ, ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Подели на: