Најновије вести

Ђурић: Вук Јеремић један од утемељивача самопроглашене косовске независности

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да је Вук Јеремић данас заслужено човек којем Албанци на КиМ захваљују и диве се као једном од утемељивача самопроглашене косовске државности, а из истог разлога је оправдано презрен где год се говори српским језиком.

 

Десет година је протекло од сулуде иницијативе режима Бориса Тадића да се питање самопроглашене независности Косова изнесе пред Међународни суд правде, где су у том тренутку већину чиниле судије из држава које признају Косово као независну државу, и у складу са тим једине могуће одлуке тог суда“, навео је Ђурић у саопштењу достављеном медијима.
Према његовим речим, „Вук Јеремић је био главни извршилац те операције која је окончана међународном афирмацијом самопроглашеног Косова, и до данас је саветодавно мишљење Међународног суда правде најчвршћи и најчешће коришћен правни аргумент Приштине“.
„Јеремић је дословно херој албанских сепаратиста, јер ниједан појединац међу њима није учинио толико за државотворну идеју албанских сепаратиста колико је учинио Јеремић, а да ствар буде гора списак његових заслуга се ту не завршава. Наиме, Јеремић је као министар спољних послова Србије био формацијски одговоран за штетне споразуме потписане са Приштином, јер његова десна рука Борко Стефановић је водио те преговоре, као што је био одговоран и за измештање преговора о Косову и Метохији из Уједињених нација на терен Европске уније“, наводи Ђурић.
Директор Канцеларије за КиМ сматра да је поражавајуће то што је неко, ко се издаје за српског политичара, „учинио за самопроглашено Косово више и од самог Била Клинтона и читавог главног штаба ОВК, али то је лекција из које ћемо као политички колектив морати да извучемо наук за будућност, како нам се такве штеточине на власти никаде више не би догодиле“.

Подели на: