Најновије вести

До средине септембра продужен упис у Централни косовски регистар

Из Општине Грачаница саопштено је да је косовски МУП продужио рок до 15. септембра ове године до када грађани могу да изврше препис српског извода рођених, венчаних и умрлих у косовски Централни регистар.

 

Према информацијама из Матичне службе општине Грачаница захтев за препис извода венчаних, рођених и умрлих у Централни косовски регистар могу поднети сви грађани којима су службе Републике Србије документа издала у периоду од 10. јуна 1999. године до 14. септембра 2016. године.

Препис у матичну књигу венчаних, биће омогућен на основу важећег српског извода венчаних и уколико један од супружника нема косовска документа већ важећи пасош Републике Србије.

На основу одлуке грађани ће моћи да поднесу захтеве за препис докумената у Централни регистар цивилног стања на Косову, односно за добијање докумената Косова (изводе рођених, венчаних и умрлих) без икаквих других трошкова или казни.

Рок за подношење захтева за упис у Централни регистар за цивилно стање Косова продужен је до 15. септембра 2020. године.

Подели на: