Најновије вести

Добили нови дом

Породица Перуничић из Клине трајни смештај нашла у Лепосавићу

Породица Перуничић, родом из Клине, брачни пар и њихова ћерка и унука добили су нову кућу у Лепосавићу и на тај начин након двоструке селидбе, трајно решили стамбено питање и интеграције у ову средину.
Лепосавић, 18. Септембра- Свој нови дом породица Перуничић нашла је у Лепосавићу у оквиру програма збрињавања избеглица И интерно расељених лица са простора Косова И Метохије.
– Данас је за нас срећан дан, добили смо нову кућу овде у насељу Лепосавски до, за моју супругу, мене , моју самохрану ћерку и њено дете. Богу хвала, на данашњем дану, а захвалан сам свима у општини Лепосавић који су захвални што сам ја најзад после две селидбе добио кров над главом .Највише ће ово значити мојој ћерки, која је самохрани родитељ, да сутра после мене имају свој дом И сугурност, каже Драгољуб Перуничић, родом из Клине.
Само речи захвалности за општину Лепосавић имаи и Слађана Перуничић, Драгољубова ћерка, која наглашава да је ово за њих нови почетак и нови живот. Задовољни смо и срећни данас, што после свега што смо проживели имамо коначно свој дом, који ћу овде уређивати са својим родитељима и мојом ћерком, истиче Слађана Перуничић.
Кључеве нове куће уручио им је градоначелник Лепосавића Зоран Тодић, који је овом приликом казао да још једна расељена породица, добила је дом у општони Лепосавић и сви смо задовољни због те чињенице да чинимо добро људимо, а највеће добро је решавање животно важног стамбеног питања. Желим домаћину И његовим укућанима миран И удобан живот у новом дому, казао је Тодић.
Ово је само почетак решавања питања избеглица И расељиених лица јер ће ускоро у овој општни бити расподељено још шездесет пет станова у октобру.
-Општина Лепосавић је у сарадњи са ЕУ, УНХЦР-ом и Данским саветом за избегла И расељена лица обезбедила финасијска средства за затварање свих преосталих колективних центара у општини Лепосавић, а то значи да ћемо током наредне године изградити још четрдесет два стана за лица која још увек живе у неадекватним условима у колективним центрима, рекао је Тодић.
Градоначелник Зоран Тодић, рекао је још да је у завршној фази изградња две зграде И једне , чија градња је почела још 2004. Године и да ће оне ускоро добити нове станаре. Уз то наредне године у плану је градња још две стамбене зграде у Лепосавићу И једне у Лешку. О расподели станова водиће рачуна општинска комисија, а први услов је да лице које конкурише за стан, живи на територији ове општине најмање две године у континуитету. В.Вукојевић

Подели на: