Најновије вести

Додела индекса

Свечани пријем за бруцоше у Лепосавићу

 

 

Новој генерацији студената у Лепосавићу подељени индекси и почела је нова академска година.

Свечаности поводом почетка нове академске године 2022/23 одржане су на три Факултета и на Академији струковних студија косовско метохијској у Лепосавићу. На свечаностима овом приликом у амфитеатрима факултета, као и на Академји струковних студија Косовско метохијској најновијој генерацији студената уручени су индекси уз честитке за почетак студија.

Да подсетимо у Лепосавићу од 1999-е године ради Учитељски факултет који је овде дислоциран из Призрена, Пољопривредни факултет из Приштине ради са привременим седиштем у Лешку, а и Факултет за спорт и физичко васпитање из Приштине ради више од двадесет две године у Дому културе у Лепосавићу. Само овај факултет остао је у Дому културе и ради у отежаним условима, док су други факултети добили нове савремене и функционалне зграде где се организује настава и активности студената.

Академија струковних студија Косовско метохијска објединила је рад Високих струковних школа и има седиште у Лепосавићу.

На пријему бруцоша у Академији струковних студија Косовско метохијској , директор ове образовне установе проф. др Милан Мишић, обраћајући се студентима истакао је да је знање ресур у који вреди највише улагати. Студентима, који започињу академско образовање овог октобра пожелео је срећан почетак образовања , уз четитке за лични и професионални напредак.

Тенденција је да број студента на свим измештеним факултетима Приштинског Униврезитета опада, али се чине напори да се на овом простору Косова и Метохија побољшава студентски стандард и да се стварају повољнији услови за образовање будућих академаца. В.В.

Подели на: