Најновије вести

Договорена сарадња у туризму и култури

Делегација општине Зубин Поток у посети братској општини Петрово у Републици Српској.

Делегација општине Зубин Поток коју је предводио Срђан Вучинић, начелник одељења за привреду и финансије, боравила је ових дана у општини Петро Село у Републици Српској поводом отварања бањско-туристичког комплекса „Терме Озрен“. Овом приликом је са начелником општине Петрово, Озреном Петковићем, договорена даља сарадња две општине у правцу привредног развоја, нарочито у области туризма. Начелник општине Петрово Озрен Петковић гостима је приредио свечани пријем и организовао посете туристичким дестинацијама овог краја.
-Утисци су као и увиек фантастични јер ми се заиста овде осећамо као код рођене браће. Радује ме што видим да је отварањем “Терме Озрен” направљен огроман искорак када је у питању развој туризма општине Петрово и надам се да ћемо ускоро имати крај проблема са корона вирусом, повратак нормалном животу и потом бројне посете вашој општини са свих страна света а свакако и из Зубиног Потока, рекао је Вучинић, нагласивши да општини Петрово и њеном начелнику Петковићу руководство и грађани Зубиног Потока пружају пуну подршку у даљем раду и одлучивању.
-Увијек је задовољство бити домаћин нашој браћи са Косова. Ми смо овом приликом договорили даље правце наше сарадње, посебно у области туризма и културе, те се надам да ће се ускоро створити услови за њихову реализацију. Посебна нам је жеља да поново повежемо децу из наше двије општине, да угостимо малишане из Зубиног Потока и поновимо незаборавно дружење из лета 2017. године”, истакао је Петковић.
Општине Петрово и Зубин Поток Повељу о братимљењу потписале су 2013. године.
С.Ђукић

Подели на: