Најновије вести

Донација од 16 лаптопова за Дом здравља Косовска Митровица

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић уручио је данас 16 лаптопова Дому здравља у Косовској Митровици, који ће бити коришћени за електронски систем лекарских рецепата.

 

Директорка Др Миљана Николић рекла је да је ово једна у низу донација од Општине Косовска Митровица и Канцеларије за Косово и Метохију, која им је веома значајна.

“Прошле године марта месеца, папирни рецепти замењени су електронским, тако да донација од 16 лаптопова нама је преко потребна, и од изузетног значаја, да би сви лекари били снабедевени. Свесни смо да Канцеларија за Косово и Метохију и председник имају увек слуха, шта год да је потребно здравственој јединици Дому здравља Косовска Митровица. У свакој ситуацији су изашли у сусрет”, рекла је Николић и захвалила се у своје, и име свих здравствених радника и пацијената.

Председник Привременог органа Александар Спирић истакао је да је здравље грађана приоритет и највећа брига.

“Оно што је јако значајно и веома важно за здравствени систем, што смо обезбедили ове лаптоп рачунаре, показали да смо у систему државе Србије и директна веза кроз повезивање и примену електронске картотеке. Ово је још један показатељ да држава на свим нивоима покушава да олакша живот овдашњем становништву, и да ће од свега овога добробит видети цела заједница, народ и грађани Косовске Митровице”.

Држава Србије свеобухватним пакетом мера који је иницирао председник Александар Вучић, реализује се на простору Косова и Метохије, од врата до врата, од куће до куће, за бољу Србију у 2020-2025, истако је Спирић.

Подели на: