Најновије вести

Донета одлука о градњи регионалне сигурне куће

Одржана девета седница Скупштине општине Лепосавић

Oдборници су разматрали и усвојили одлуку о извршењу буџета јануар-септембар ове године, као и низ других одлука
Лепосавић, 21. новембар- Деветој седници Скупштине општине Лепосавић присуствовала је већина одборника и након што је констатовано да постоји већина за нормалан рад и одучивање, усвојен је предложени дневни ред, без допуна. Председавајући Скупштином Никола Лазовић након представљања дневног реда и усвајања позвао је Наташу Настић, директорку Одељења за политику и финансије да образложи Извештај о извршењу буџета општине Лепосавић за период 1.1. 2019 до 30. 9. 2019 године.
-Укупни приходи за овај период износе 3. 974. 804 евра, од Владиног гранта остварен је износ од 3.958 153 евра и чине скоро 86 посто буџета, док су сопствена средства 16.611 евра и чине свега 0,36посто планираних прихода. Укупно остварени рашоди за овај период износе 3.272 015евра, казала је између осталог директорка Настић.
Након представљања, одборници су усвојили Одлуку о усвајању Споразума о међуопштинској сарадњи за изградњу и функционализацију заједничког социјалног центра , односно дома за заштиту жртава насиља-регионална сигурна кућа.
Председавајући Скупштином Никола Лазовић образлажући овај Споразум казао је да је изградња једног оваквог објекта постала потреба, јер је у порасту породично насиље, а на овом подручју до сада не постоји ни једна сигурна кућа. Објекат, који је планиран да се гради у Зубином Потоку, биће типа регионалне сигурне куће за прихват жртава насиља из свих општина севера Косова и Метохије. Одборници су једногласно усвојили Одлуку о Споразуму о међуопштинској сардањи за градњу овог објекта.
Одборници су усвојили и Одлуку о формирању радне групе за израду плана за учешће грађана.
Ову одлуку образложила је Зорица Тимотијевић, председавајућа у овој радној групи, која ће , како је казала имати за циљ, да укључи што већи број грађана у јавном одлучивању. В.Вукојевић

Подели на: