Допринос развоју спорта

Спортским клубовима у Лепосавићу додељена опрема и реквизити

Опремљеност клубова доприноси развоју и афирмацији спорта, а локална самоуправа настоји да подстакне ангажовање омладине за активније бављење спортом и постизање што бољих резултата.
Лепосавић, 28. Октобра- Бављење спортом има вишеструки значај како за појединце у спорту, тако и за ширу заједницу. Зато помоћ спорту је увек добродошла, како је оценило руководство клубова у Лепосавићу, који су ових дана поновљени новом опремом. Наиме, руководство општине Лепосавић у сарадњи са Спортско-туристичком организацијом ове општине дооделили су спортску опрему и реквизите клубовима са територије ове општине. У оквиру активности локалне самоуправе, која је започела доделом спортске опреме и реквизита ФК ”Космет”, настављена је доделом спортске опреме и Кошаркашком клубу ”Копаоник”, Атлетском клубу ”Лепосавић”, ФК ”Сочаница”и Карате клубу ”Томари”. Ови клубови добили су укупно осамдесет и један комплет дресова, петнаест пари патика, двадсет пет лопти и велики број мањих реквизита за потребе спорта.
– Општина Лепосавић као и предходних година наставља да помаже спортске клубове наше општине , како би се стварали услови за унапредјење спорта и подстакли младе, децу и омладину да се баве спортом. Оов је наш мали допринос у обезбедјивању услова за рад са младима и спортским талентима и обезбедјивању стручног рада са њима, казао је овом приликом Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић. Он је још напоменуо да локална самоуправа у сарадњи са Спортско –туристичком организацијом ради на одржавању спортских објеката које користе спортски клубови како за одржавање тренинга, тако и за организацију спортских такмичења.
Представници спортских клубова изразили су захвалност општинском руководству које брине о њима и пружају им несебичну подршку и на тај начин мотивишу спортстисте да постижу што боље резултате и тако афирмишу себе, спорт којим се баве и општину из које потичу.
– Наша је обавеза да подстичемо развој спорта код младих, а све то реализујемо јер добијамо велику помоћ од Канцеларије за Косово и Метохију и Владе Републике Србије, која брине о свим сегментима живота народа на КиМ. Доделом ове опреме и реквизита спортским клубовима желимо да обезбедјујемо боље услове за њихов будући рад како спортиста, тако и рекреативаца на нашем подручју, нагласио је Тодић.
В.Вукојевић

Подели на: