Најновије вести

Достојно репрезентовале своју општину и КиМ

Као једине представнице са Косова и Метохије, пет девојака из Лепосавића наступале су на такмичењу,, Србија у ритму Европе,,које је ове године, 23.октобра одржано у Зрењанину.

Такмичарке из Лепосавића, ученице Исновне школе из овог места освојиле су десето место у великој конкуренцији од двадест три екипе из градова и општина Србије. На овај начин, достојно и за њихове младе године високо професионално представиле су своје умеће и место из ког долазе. По пропозицијама такмичења, свака од екипа представљала је по једну земљу Европе, а такмичарке из Лепосавића својом песмом представљале су Шпанију.
Грађани Лепосавића бодрили су своје представнице, како они који су отпутовали у Зрењанин, тако и гледаоци поред малих екрана, јер је цео спектакл преношен из Кристалне дворане из Зрењанина на Првој телевизији.
С обзиром да је са Косова и Метохије било онемогућено да се шаљу СМС поруке подршке, које су у коначном збиру одлучивале о пласману, девојке из Лепосавића, упркос великом хендикепа у старту, освојиле сј високо десето место.
О свом наступу, једна од учесница, Андреа Арсенијевић,  ученица осмог разреда ОШ,,  Лепосавић,, каже да је ово било феноменално искуство.
-За наступ смо се припремале од почетка ове године, када смо изабране за ово такмичење, одржана су два кампа и када смо добиле песму радиле смо на њеној интерпретацији и комплетном наступу. Било је ово лепо искуство, лепо смо се дружили, а гадовољно смо и наступом и пласманом, истиче Андреа.
Идуће године ово такмичење се се сели у Кикинду.У Кристалној хали у Зрењанину организатори су  потрудили да све прође у најбољем реду, на високом професионалном нивоу по пропозицијама такмичења уз величанствене кадрове предела и људи Војводине, који су употпунили програм између два наступа извођача. Биле су  постављене и кутије за добровољни прилог Црвеном крсту, па је још једном показано да хуманост и забава иду заједно. Младост целе Србије показала је музичко умеће, представљајући кроз своје песме континент на којем живимо. Такмичење ,,Србија у ритму Европе,, као музичка манифестација наставља свој живот у граду новог победника. Идуће године нови такмичари наступаће у Кикинди, а победници путују у земљу коју су на такмичењу представљали. В.Вукојевић 
Подели на: