Најновије вести

ДПК бојкотује председништво, Османијева да врати фотографију Тачија

Опозициона Демократска партија Косова Кадрија Весељија бојкотује седнице председништва парламента, док председница косовске скупштине Вјоса Османи не врати у свој кабинет фотографију председника привремених приштинских институција Хашима Тачија.

 

Вјоса Османи је ДПК-у одговорила да је за њу та тема завршена и да је у питању политички бојкот који нема никакве везе са поменутом фотографијом.

Османијева је првог дана рада у свом кабинету уместо Тачијеве поставила фотографију првог косовског председника Ибрахима Ругове.

Заменик председника парламента из ДПК-а Мемљи Краснићи и шеф посланичке групе те странке Бедри Хамза бојкотовали су и данашњу седницу председништва.

У писму Османијевој, ДПК је поручио да је овај бојкот седнице председништва симболичан и политички чин којим желе да укажу да је она склањањем Тачијеве фотографије прекршила закон, пренела је приштинска Коха.

Навели су да тим писмом и формално од Османијеве траже да поступи по важећим прописима и одмах врати фотографију Тачија, јер би у супротном све то могло имати краткорочне и дугорочне последице, како кажу, на институције и политички живот у целини.

Подели на: