Најновије вести

ДПК: Због Куртијеве погрешне политике западне силе се сагласиле са Русијом и Кином

Функционери Демократске партије Косова (ПДК) Вљора Читаку и Енвер Хоџај критиковали су премијера Аљбина Куртија због његове погрешне политике, која је у Савету безбедности УН утицала да западни савезници Приштине затраже одлагање одлуке о забрани коришћења динара и приближила их ставовима Русије и Кине.

 

 

“У Савету безбедности УН главне западне силе попут САД, Британије и Француске не договарају се ни о једној међународној теми са својим источним противницима Русијом и Кином, али је погрешна унутрашња и спољна политика Куртијеве владе натерала све да пристану да се сазове седница Савета безбедности на захтев Србије, што показује колико лоше стоји Косово на међународном плану као земља без правца и оријентације”, навео је Енвер Хоџај, потпредседник друге по снази парламентарне партије Албанаца на Косову.

Хоџај додаје да је Куртијева влада натерала западне силе да се сагласе са Русијом и Кином, што, према његовим речима, не чине ни на једну тему.

Потпредседница исте партије и бивша амбасадорка у Њујорку Вљора Читаку казала је да је расправа о Косову у УН важна ако је подржавају савезници.

“Шватите, у УН је наша реч важна ако је савезници подржавају. Послушајте говор америчког амбасадора и наших савезника. Јад и глупост, да је наша влада посао довела до ове тачке. Што се мање говори у СБ УН о нама, то боље“, написала је Читаку на Фејсбуку.

Подели на: