уторак, 17. маја 2022. | 17:15
Најновије вести

Др Елек: Стање пацијената стабилно, али и даље тешко

Здравствено стање повређених Срба за сада је стабилно али и даље тешко, изјавио је доктор Златан Елек, заменик директора у КБЦ- у Косовска Митровица.

 

Од укупно 6 пацијената који су збринути на одељењу хирургије, четворица су са тешким телесним повредама задобијеним у бруталној акцији припадника РОСУ у општини Зубин Поток.

Због преживљених траума, оно што посебно забрињава, како је истакао др Елек, јесте и да је у великој мери сада нарушено психичко стање повређених.

“У овом моменту на одељењу хирургије налази се шест повређених. Два пацијента преведена су из јединице интензивне неге, док четири пацијента имају тешке телесне повреде – фрактуре носних костију, ребара… Тренутно се налазе на одељењу хирургије. За сада су ван животне опасности”, навео је доктор Елек.

Као узнемиравајућу чињеницу Елек је навео да поред физичких траума сви пацијенти су преживели и тешке психичке стресове, па су у лечење ових пацијената укључени и психолози и психијатри.

Према речима Елека међу пацијентима се налазе и особе старије животне доби.

“Они су пацијенти са повишеним крвним притиском и дијабетом. Симптоми тих болести су се погоршали а изазвани су бруталном акцијом јединица РОСУ на подручју општине Зубин Поток”, рекао је Елек.

Заменик директора КБЦ Косовска Митровица доктор Златан Елек сматра да, уколико се стање пацијената додатно стабилизује, у току следеће недеље на конзилијуму ће бити одлучено да ли ће они бити пуштени на кућно лечење.

Подели на: