Најновије вести

Дрецун: Циљ такси сукоб са косовским Србима и Београдом

Изазивања хуманитарне катастрофе и недостатак основних намирница за српски народ на Северу Косова је средство да се потпуно онемогући наставак дијалога и створе услови за сукоб са Београдом, рекао је председник Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун.

 

Он је објаснио да је циљ Приштине да се на северу Косова створи неиздржива ситуација за српски народ која би угрозила његов физички опстанак и натерала Београд да помогне свом народу као што је то и до сада чинио.

Како је додао Дрецун, онда би Албанци испровоцирали сукобе са државом Србијом и српским народом на северу Косова.

“Тако да потпуну одговорност што нема наставка разговора пребаце на Србију, и затраже казнене мере против Србије”, рекао је он и додао да би Приштина после тога кренула путем уједињења са Албанијом.

Дрецун је упозорио да се улази у завршну фазу плана који се зове “таксе”, и да коме је циљ да се изазову сукоби и са српским народом и са државом Србијом и додао да на томе раде и Харадинај и Тачи.

“Припремили су и репресивне једностране мере, али и значајне оружане потенцијале, имају специјалне јединице које су у више наврата упадале на север Косова и тестирале реакције српског народа и Србије”, рекао је Дрецун и додао да се последњих месец дана појачава кампања у западним медијима да је на северу Косова “хаос” и да Приштина треба да крене у акцију да се обрачуна са тим.

Оценио је да Приштина сада објашнајва да као не спречава доставу хране него шверц дроге што је, рекао је Дрецун, стварање лажне слике за насиље према српском народу.

“Морамо да наставимо снабдевања српског народа, али и да водимо рачуна да нас Харадинај не увуче у замку”, рекао је он и додао да Харадинај жели да изазове сукобе и да му је то једини циљ што се такси тиче.

Дрецун је упозорио и на лажну тезу коју проноси Харадинај да се не спречавају транспорти хране на Север Косова него транспорти дроге и оружја подсећајући да се годинама у западним медијима Север Косова описује као база организованог криминала како би се оправдале акције албанских снага.

Он се запитао што се не говори о организованом криминалу јужно од Ибра наводећи обавештајне податке о бројним албанским криминалним групама на Косову и Метохији на чијем челу су Тачи, Харадинај и Весељи које су прикупили КФОР и УНМИК а онда их прикрили.

Како је најавио са тим подацима упознаће сенатора САД и “албанског лобисту” Елиота Енгела када ускоро буде посетио Београд.

Подели на: