уторак, 21. септембра 2021. | 19:49

Дрецун: Дефинисање корака за деблокаду дијалога

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је да би резултат састанка у Берлину могао да буде дефинисање наредних корака за деблокаду дијалога.

 

У Берлину се поподне одржава састанак о Западном Балкану на позив немачке канцеларке Ангеле Меркел и председника Француске Емануела Макрона. Присуствоваће председник Србије Александар Вучић, председник привремених приштинских институција Хашим Тачи и премијери свих земаља региона.

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун каже да не треба имати никакву дилему да је најважнији део састанка разговор о Косову и Метохији.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Дрецун је рекао да је то нека врста одговора, пре свега немачке канцеларке Ангеле Меркел на писмо америчког председника Доналда Трампа о решавању косовског проблема.

“Без учешћа САД, које имају највећи капацитет да утичу на све што се дешава на КиМ, не може се ништа”, рекао је Дрецун и указао да су сви учесници састанка у Берлину “они који су признали КИМ”, а да је ЕУ потиснута у други план.

Подели на: