среда, 01. фебруара 2023. | 00:13
Најновије вести

Дрецун: Ефекат застрашивања донеће резултат

Председник Одбора за КиМ Скупштине Србије Милован Дрецун оценио је данас да је циљ спорног косовског закона о тзв. ОВК да не сме да се говори против ОВК и да ће тај ефекат застрашивања донети одређени резултат.

 

Он је рекао да је предлогом закона поручено потенцијалним сведоцима да не говоре негативно против припадника ОВК, али и српског народа да то не раде.
“Видећемо да ли ће сада неки сведоци променити исказе”, рекао је Дрецун.
Говорећи о некадашњем члану ОВК који је у суботу ухапшен по Интерполовој потерници па пуштен, он је рекао да се тиме види да се неке чланице Интерпола понашају селективно и одлучују ко ће бити задржан.
“Ово показује двоструке стандарде Турске. Са једне стране жели да буде чланица ЕУ, а са друге се понаша као друге чланице Уније које не уважавају Србију. Турска, ако жели да гради пријатељске односе са Србијом, морала би да промени свој став према КиМ, а не да даље тоне у тај глиб, јер нема пријатељских односа ако се тако понашају”, рекао је Дрецун.
Када се ради о заједничким патролама Кфора и српске војске, он је рекао да су добре, а да албанска страна на њих гледа негативно јер они желе тензије на административној линији.

Подели на: