Најновије вести

Дрецун: Курти у проблему, није имао излазну стратегију

Председник Скупштинског одбора за косово и Метохију, Милован Дрецун, говорећи о тренутном стању на Косову и Метохији рекао је да ће се привремени договор постигнут у Бриселу поштовати.

 

 

 

Курти није имао излазну стратегију, па му ово дође као спасење. Радна група која се буде формирала након избора бавиће се слободом кретања. Мене је изненадила изјава Ескобара да је дато зелено светло Куртију за административне мере. Курти је питање таблица искористио као демонстрацију силе – рекао је Дрецун.

Додао је да Запад нема утицаја на Куртија.

– Имате некога ко покушава да наметне сопствене интересе. Код Куртија имамо сви проблем, запад нема много утицаја на њега, прилично је самосталан, а Ескобар је демантовао то својом изјавом. Морате да спасавате самог Куртија, ушао је у нешто за шта није имао снаге. Његв циљ је да се Србија натера да се разговара искључиво о међусобном признању – навео је Милован Дрецун и додао да је важно да се не изазивају нове препреке у дијалогу.

Према његовим речима, Аљбин Курти је у проблему, ако сад одустане од онога што је раније говорио, да неће поштовати споразуме, да ће наметнути реципроцитет Србији…

– Ако од свега одустане, он је доживео велики политички пораз и настојаће да прави проблеме како би изашао из те ситуације – каже Дрецун, као и то да ће Аљбин Курти до краја остати при томе да се не формира Заједница српских општина.

Милован Дрецун је нагласио да га “охрабрује што је Брисел заузео чврст став”.

 

Подели на: