Најновије вести

Дрецун: Српски народ на КиМ одбранио право на опстанак

Српски народ је изласком на изборе одбранио право на опстанак на северу Косова, истовремено испољио снажно јединство са својом државом Србијом и показао да ће се проблеми у наредном периоду решавати искључиво преко Српске листе, рекао је за РТС председник Скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун.

 

Српска листа је и на јучарашњим изборима за градоначелнике у четири општине доказала да је једини репрезентативни представник српског народа на КиМ, рекао је Дрецун.

“Одбијени су покушаји Приштине да евентуално преузме руковођење општине у северном делу Косовске Митровице и да почне процес, како они кажу, уједињења две Митровице. Пропали су покушаји Приштине да уношењем раздора у српски народ покуша да реализује своје интересе”, нагласио је Дрецун.

Оваквим изласком на изборе српски народ је показао да у наредном периоду нико не може да рачуна на поделе међу Србима и да покушава да проналази појединце и неке српске странке које би имале више слуха за интересе Приштине него за интерсесе сопственог народа.

Представници четри општине ће доћи на разговор у Београд а најављена и је и посебна седница Скупштине Србије о КиМ.

“Разговор ће бити наставак свакодневне комуникације државног руководства и политичких представника српског народа. И са српским народом ће се разговарати каква ће бити политика државе Србије на КиМ”, рекао је Дрецун.

Председник Вучић ће отворено говорити са каквим се све проблемима Србија суочавала у Бриселу и да ли има наде за наставак дијалога и постизања компромисног решења.

“Битно је да Скупштина ради у пуном капацитету. Обавеза је посланика да саслуша председника како су се одвијали преговори на основу скупштинске резолуције из 2013. године, на основу које су и вођени бриселски разговори, а у којој се јасно каже да Србија неће никада признати независност Косова али је спремна да разговара о свеобухватном решењу”, рекао је Милован Дрецун.

Подели на: