Најновије вести

Други дан продавнице затворене

Лепосавић, 2.јул- Најтоплији дан у години, јер се према прогнози метеоролога очекује температура до 39 стецени Целзјуса, грађани Лепосавића дочекали су без воде, јер промене ситуације нема, већ десетак дана вода није хемијски исправна и није за пиће и припрему хране. Грађани се сналазе како знају и умеју, јер воду не могу купити ни у продавницама, које су други дан затворене због протеста привредника и наметнутих такси из Приштине. Катанци, ролетне и ресетке се нису склањале од јуче и протест привредника и народа се наставља. Грађани су створили залихе намирница и ишчекују решење ове ситуације.
Данас је заказан састанак привредника и очекују се даље инструкције како поступати у овој ситуацији. Синоћ су се на кратко окупили грађани успред зграде СО- е Лепосавић због најаве да це из Приштине стићи камион робе, који би био мобилни маркет за снабдевање.Грађани су одлучни да ту робу не желе на свом подручју и неће је куповати.
На улицама је мало пешака и аутомобила, што због врућине , што због штедње горива јер ни пумпе не раде за ново танкање. Ни штампа није стигла, киосци и сви угоститељски објекти су затворени. Да се вратимо, на најнасушнију потребу воду, сеоски извори су најпосећенији и на њима грађани захватају воду за пиће и припрему хране, док се вода из чесми користи као техничка. Ситуација је тепка и напета, али грађани очекују да ће се наћи решење и за ову ситуацију, јер , како кажу, свашта смо преживели ових двадесет година, па ћемо и ово.

В.В.

Подели на: