Најновије вести

Дружење и забава кроз спорт и музички програм

Одржана 18 манифестација „Сплаварење Ибром – Спуст без граница“ у Лепосавићу.

Председник Лепосавића Зоран Тодић је са сарадницима обишао окупљене и организаторе у Постењу и том приликом поручио да ће локална самоуправа наставити да подржава и помаже одржавање ове значајне културно – спортске манифестације.

Традиционална манифестација „Спуст без граница“, сплаварење Ибром од Ибарског Постења до Рашке, одржана је овог викедна у општини Лепосавић 18. пут по реду. Окупила је велики број младих људи и других генерација у циљу повезивања, дружења и добре забаве.
Првог дана манифестације подигнут је камп у селу Постењу, где су се током дана одржале планиране активности од игара без граница, такмичења у баскету, до неизоставног надметања у кувању рибље чорбе где је учешће узео велики број екипа. Након проглашења победника у овим такмичењима, уследио је музички програм и наступ група „Социјално незбринути“ и „Акустик вајбс“ из Лепосавића који су присутне забављали до касних вечерњих часова.
Председник општине Лепосавић Зоран Тодић је са сарадницима обишао окупљене и организаторе у Постењу и том приликом поручио да ће локална самоуправа наставити да подржава и помаже одржавање ове значајне културно – спортске манифестације.
-„Општина Лепосавић обезбедила је значајна финансијска средства и у сарадњи са Спортско туристичком организацијом општине за потребе сплаварења купила одређени број рафтинг чамаца. Обзиром на близину туристичког центра Копаоник ова пловила могу послужити као додатна туристичка понуда наше општине за сплаварење Ибром свим туристима који посете ову планину или север Косова и Метохије“ рекао је Тодић.
Посетиоци кампа у Постењу били су и представници општине Рашка који су такође узели учешћа у организацији ове манифестације. Они су поручили да ће се у будућем периоду потрудити заједно са општином Лепосавић, да ова манифестација буде препознатљива у целој Србији за све љубитеље река, природе и доброг дружења.
Други дан манифестације резервисан је за сплаварење реком Ибар од Постења до Рашке. Учесници сплаварења отпловили су пут Рашке. Организатори манифестације „Спуст без граница“ захвалили су се општини Лепосавић и Спортско туристичкој организацији на великој подршци у организацији ове манифестације. Такође, захвалност на дочеку у Рашки, припремљеном ручку и концерту групе „Руља“, организатори су упутили и општини Рашка.
С.Ђ.

 

Подели на: